El terreny i el germen. Lluitar o cooperar.

Teoria del germen: Vacuna el peix, aïlla’l . Teoria del terreny: mantingues net el medi, i sa el peix

La medicina tradicional del Mediterrani, com moltes altres teràpies holístiques, considera que la infecció és un símptoma, no la causa.

Això vol dir que si un “patogen” aconsegueix produir una infecció al nostre cos és, d’entrada, perquè els sistemes de defensa del cos no han funcionat com tocava. I per tant, eliminar la infecció sense assegurar-se també d’enfortir i regular aquests sistemes, només crea la falsa aparença de solució…mentre duri.

Si patim una infecció, el problema real és que hi ha algun desequilibri en el nostre cos, no el virus o microbi oportunista que se n’aprofita. I per això la prevenció i el tractament s’hauran de basar en corregir aquest desequilibri sumat, en el cas del tractament, en donar suport als òrgans  sistemes afectats, així com, sempre que el benefici sigui major que el possible perjudici, de pal·liar símptomes.

Fixar l’objectiu en evita el contagi, sense procurar que la població tingui les condicions i hàbits que garanteixin la seva salut, és fer la feina a mitges, sinó directament, errar el camí.

La falta d’exercici contribueix als estats depressius.

La falta de Sol també, a més de portar a deficiència de Vitamina D, vitamina que ha demostrat ajudar a regular el sistema immunitari, especialment quan es tracta de superar infeccions respiratòries, en les quals ajuda  a evitar complicacions.

Els estats depressius i l’estrès produeixen una disminució una disminució de les defenses, fent que fins i tot els microbis amb els que es pot conviure amb normalitat si tot es troba en equilibri, ens produeixin infeccions.

No es pot fugir dels virus, les bactèries, els fongs, els protozous, etc.

La majoria de la gent ho ignora (perquè ningú els ho ha explicat), però som simbionts. Estem plens de virus i bactèries, fins al punt que parts molt importants de les nostres cèl·lules són d’origen víric i bacterià, que en algun punt de l’evolució, es van unir a nosaltres.

La medicina moderna fa autèntiques meravelles, sobretot en situacions de vida o mort i en els traumatismes. I tant coixa com va la medicina tradicional en aquests casos, hi va la medicina moderna en la cura i atenció integral de la salut de cada individu i les seves especificitats personals.

Només vull fer notar que la visió mecanicista i al·lopàtica de la medicina oficial, ens condueix a prendre mesures en les que les persones esdevenen parts passives a les quals els passen coses, eliminant la possibilitat d’autogestionar-se la salut; en les que ja ni tan sols els mecanismes de defensa extraordinaris que posseeix el cos humà, mereixen confiança i atenció. La conseqüència és un sentiment d’indefensió (amb el conseqüent efecte nocebo), i la delegació quasi total de la gestió de la pròpia salut i l’oblit absolut cap a les mesures de manteniment i recuperació de l’homeòstasi que asseguren la vida. Per això estem enfrontant a la situació utilitzant llenguatge bèl·lic i militar, parlant de lluita contra.

I sento que cal que faci aquesta crítica precisament perquè es tracta de la medicina oficial, la medicina dominant, la que jutja i determina què pot ser medicina i què no. I per això, malgrat totes les seves bondats i assoliments, cal que rebi aquesta crítica, que faig desitjant que arribi el dia en què pugui atendre a les persones que vénen a la meva consulta en col·Laboració amb els seus metges. Fins i tot aquell dia, en què la visió de les medicines alternatives i tradicionals, sigui buscada, escoltada i tinguda en compte, fins i tot en situacions com la que estem vivint.

T’imagines quin sistema de salut tindríem, si uníssim l’especificitat i la tècnica de la medicina moderna, i la visió integradora i la comprensió de les constitucions de la medicina tradicional?

El què tinc molt clar és que el dia que ho fem, el dia que comencem a col·laborar enlloc de competir, desacreditar i obstaculitzar, aquell dia haurem evolucionat.

El què no entenc, és què esperem a fer-ho.

Articles per entendre la visió de les medicines naturals:

Què és la naturopatia?

Medicina tradicional del Mediterrani

La opinión de un hereje sobre el papel de la Influenza en la Salud y la Enfermedad.

 

 

Quant a El Jardí de les Bruixes

Silvestre!
Aquesta entrada ha esta publicada en Uncategorized. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.