Remeis vius

Oximels, acetats, melats i altres remeis fermentats

Hi ha algunes virtuts dels remeis naturals que només es conserven mentre el substrat que els conté sigui viu. Sembla difícil d’aconseguir, però la Vida té tantes formes de manifestar-se que no només no és tant difícil, sinó que tenim opcions per triar i remenar.
I te les explico detalladament en aquest taller.

Parlarem detalladament de com elaborar, utilitzar, dosificar i conservar:

  • Melats: Remeis elaborats amb la mel com a única base. I en parlar-ne t’explicaré totes les virtuts que la mel posseeix per si sola.
  • Acetats: Remeis elaborats amb el vinagre com a única base. I també aquí t’explicaré les virtuts que posseeix el vinagre per si sol, i t’aclariré tots els dubtes que pugui sobre els diferents tipus de vinagres. Realment el vinagre de poma és el millor? Ens convé el mateix tipus de vinagre per elaborar remeis que per fer-lo servir de condiment? Com podem fer-nos el nostre propi vinagre?
  • Oximels: Remeis molt típics de la nostra medicina tradicional, elaborats amb una barreja de vinagre i mel com a base. Hi ha mil maneres d’elaborar-los, però una de les que més m’agrada és la de preparar-los com un remei fermentat. T’explicaré les diferents maneres de preparar-los i els avantatges de cada una. Com podem determinar la proporció mel/vinagre més adequada per cada cas, i molt més.

Evidentment, com faig sempre, no m’oblidaré de la història d’aquests preparats i de la seva energètica, tant important en el marc terapèutic de la medicina tradicional del Mediterrani.

I per arrodonir-ho encara més parlarem una mica d’altres fermentats d’ús medicinal i/o alimentari i/o lúdic, com ara enolat, enomels, hidromels, amanides fermentades… quin lloc poden tenir a la nostra farmaciola natural i tot el què aporten a la nostra salut.

Entre tots aquests preparats, hi trobarem remeis per:

  • millorar la digestió (aportant enzims digestius des de l’exterior i millorant la producció d’enzims pròpia)
  • i la flora intestinal (aportant probiòtics i prebiòtics i millorant l’ambient en què es desenvolupa la que ja tenim),
  • drenar excés de calor interna,
  • millorar la circulació energètica dins nostre,
  • reforçar l’organisme,
  • millorar l’estat nutritiu,
  • millorar la salut cutània i capil·lar per aconseguir una pell i un cabell sans, forts i bonics,i molt molt més,

amb ingredients senzills i que segurament ja tens a la cuina.

Durada: tot el dia.

T’interessa? Mira les dates a l’agenda.
Si no el trobes allí és que no està programat per aquesta temporada. Pots esperar a veure si ho està més endavant o buscar un lloc i un grup de més de 6 persones i concertar data per fer-lo (consultar disponibilitat, condicions i preus a info @ jardidelesbruixes.cat).

I en l’edició duta a terme a Bigues i Riells en col·laboració amb l’Eva de Xeixa, tindrem dinar silvestre i fermentat (inclòs en el preu)que aprofitarem per parlar d’aquests aliments, com utilitzar-los, elaborar-los i quines virtuts ens aporten.