La Lluna a la Terra

La Lluna en si és molt menys poderosa que el Sol, però per la seva proximitat amb la Terra, l’efecte regulador dels cicles que te en la vida terrestre és molt més potent i ineludible. Aquest poder lunar és efectiu sobretot amb les aigües terrestres. Quan diem aigües ens referim a tots els líquids de la terra, especialment els que tenen una base aquosa.

Ben sabut és que som aigua en, com a mínim, un 70%. Més o menys igual que les plantes. Així doncs ens interessa conèixer bé aquesta influència per entendre els canvis que pot ocasionar, tant en el nostre propi cos, com en les plantes que cultivem o recol·lectem.

Aquesta influència es pot il·lustrar de la següent manera:

La Lluna Plena atraurà les aigües cap amunt. En el cas de les plantes, atraurà la saba cap a les parts aèries. I conforme ens anem acostant a la Lluna Nova, trobarem la major concentració de saba en les parts subterrànies.

Aquest efecte dura des d’uns dies abans fins a uns dies després de cada fase.

Com que la saba transporta els nutrients caps als teixits, coneixent aquests cicles podem maximitzar la concentració de principis actius en funció del moment en el qual collim la planta. En general ens interessarà collir cada part quan rebi el major flux de saba. Cal tenir en compte que hi ha parts i plantes a les que afecta més que a d’altres.

Si vols ampliar aquesta informació potser t’interessi el taller “Les plantes medicinals: propietats i usos” o bé el curs de 3 mesos que estem preparant per a totes les que voleu aprofundir més i conèixer els sistema mèdic ancestral de la nostra terra, la Medicina tradicional del Mediterrani. Si vols més informació o bé et vols apuntar a la llista de correu per estar al corrent de totes les activitats que programem, escriu-nos a info@jardidelesbruixes.cat o a jardibruixes @laxia.cat.

 

 

Quant a El Jardí de les Bruixes

Silvestre!
Aquesta entrada s'ha publicat dins de Blog, Uncategorized i etiquetada amb , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.