Somnis, salut i herbes

La pràctica de la incubació dels somnis fou utilitzada des de molt antic per a retrobar la salut perduda, fos per rebre la visita d’un numen o perquè en la introspecció del son l’ànima s’observés a si mateixa i parlés pel cos.

A l’inici, la Terra era l’entitat que proveïa la curació, després aparegueren les deesses, després els déus, després la ciència intransigent. Hem arribat a un nivell de maduresa suficient, per tornar als inicis però portant-hi el bagatge de tot el què hem après en aquest que, per nosaltres, ha estat un llarg camí?

Ara que les nits s’allarguen i la Terra s’acosta al seu son hivernal, és un bon moment per aprendre (de nou) a treballar amb els somnis i amb tot allò que s’amaga en la foscor de l’inconscient i altres mons invisibles.

En  aquest taller teoricopràctic parlarem de
l’antiquíssima pràctica de la incubació dels somnis amb finalitats medicinals,
dels seus orígens,
la seva evolució al llarg dels temps,
els daimons o númens que l’acompanyen,
de les plantes, tècniques i rituals que ens poden ajudar a dur-la a terme,
i de com la podem adaptar als nostres temps.

Durada: 7 hores

Aquesta activitat consta d’una xerrada on parlarem de tota la part teòrica, i un taller en el que elaborarem un encens de con, una essència floral, un ídol i un adminicle amb materials de l’entorn que ens ajudin i acompanyin en la nostra pràctica onírica.

Pots consultar les dates previstes per aquesta activitat a l’agenda. Si no trobes l’activitat a l’agenda, és perquè no està programada per aquesta temporada. Per no perdre’t cap novetat, com ara una nova edició d’aquest taller, afegeix-te al canal de telegram. Si encara no n’ets membre, t’hi pots afegir aquí.

Et deixo una mostra de l’estudi fet per preparar l’activitat. Concretament un fragment sobre els orígens del símbol/numen més important de la Medicina tradicional del Mediterrani, la serp: