La salut als teus peus

Una de les tècniques que utilitzo a la consulta és la reflexologia podal. Els peus ens uneixen a la terra i ens mantenen drets. Tenen infinitat de receptors que ens permeten adonar-nos de com estem estabilitzats en l’espai, de las rugositats del terreny, de com s’ha d’ajustar la resta del nostre cos per caminar, córrer o mantenir-se estàtic. A través d’ells, absorbim energia de la terra i també la descarreguem. Qui no s’ha sentit alliberat de càrregues al passejar descalç sobre la sorra? Sobre això trobareu força informació al nostre article: 7 motius per descalçar-se.

La reflexologia podal és una teràpia antiquíssima que ja practicaven a l’antic Egipte, i universal, doncs la compartien també natius nord i sud-americans, xinesos, grecs, africans… Des d’aleshores ha evolucionat i s’ha estandarditzat (tot i que segueixen existint diferents escoles).

Com funciona?

El peu està connectat amb la resta del sistema nerviós central, que s’encarrega de transmetre els impulsos nerviosos a tot el cos, per això, a través de la reflexologia podal, fent un massatge a determinades zones dels peus, s’estimulen les àrees reflexes que corresponen a aquestes zones.
A l’introduir un impuls de pressió sobre una zona del peu, el primer que es localitza són els punts de dolor. Quan s’estimulen, provoquem que aquesta informació es transmeti a tota velocitat a través de las fibres nervioses, el que posa en marxa els mecanismes de regulació del cos. En la majoria dels casos, aquests punts es troben associats a zones de dipòsits que al tacte poden semblar petits cristalls. Generalment la resposta a aquesta pressió es de diferents tipus: en alguns casos notem només pressió i en altres sensacions de calor o fred.
Un cop localitzats aquest punts es manté la pressió sobre ells, sense arribar al llegyptianindar de dolor. La reacció principal que produirem en la persona serà de relaxació, produint endorfines (hormones de comunicació entre el sistema nerviós immunitari i endocrí) que ajudaran en el procés de recuperació. A partir d’aquí serà l’organisme el que comenci a regular-se, produint nombrosos neurotransmissors encarregats de l’equilibri intern que el conduirà a la salut.

Quan utilitzar-la?

El millor de la reflexologia és que no hi ha pràcticament cap situació en la que estigui desaconsellada. Es pot utilitzar des del naixement fins a la vellesa, en embarassades, en persones sanes o malaltes, en malalties agudes o cròniques, per prevenir o per guarir.
En les malalties cròniques com l’esclerosis múltiple, lesions d’esquena, hernies discals que no es poden operar, etc, millora la qualitat de vida de la persona, fent que l’avenç de la malaltia s’alenteixi i millorant el seu estat general. En les malalties agudes i com a complement d’altres tractaments, ajudarà a l’organisme a regular-se i reaccionar correctament.

Però no s’ha de pensar en ella només quan la situació ens supera, també és apropiada per a afeccions més corrents, com gasos, hepatopaties, problemes digestius, refredats, asma, trastorns menstruals, insomni, ansietat, depressió, etc.

Que t’oferim?

T’oferim sessions de reflexologia podal sola o combinada amb les altres tècniques que practica la nostra terapeuta.  A domicili o en consultori (Reus i Tarragona).

Priorat:( consulta a domicili a Poboleda, Ulldemolins, Cornudella, Siurana, les Vilelles, Torroja, Porrera, Cabacés, Margalef, La Bisbal, La Morera, Escaladei )
  • primera visita: 12€/h
  • de la segona visita en endavant: 15€/h
 Falset: (A domicili o al consultori)
  • primera visita: 14€/h
  • de la segona visita en endavant: 17€/h

 Reus: ( sala molt lluminosa a la plaça d’Almoster)

  • primera visita: 20€/h
  • de la segona visita en endavant: 22€/h
Tarragona (sala poc lluminosa però acollidora al Carrer de la Merceria) i Reus (a domicili -també a les proximitats de Reus):
  • primera visita: 15€/h
  • de la segona visita en endavant: 18€/h

NO esperis més, reserva hora de visita i cuida la teva salut.