L’oli d’oliva

L’oli d’oliva presenta un gran contingut en àcids grassos essencials, fent que els productes cosmètics que el contenen siguin molt eficaços per mantenir la pell hidratada, nodrida i elàstica. Protegeix la pell de les agressions externes, sobretot del fred. Els abundants compostos fenòlics, la vitamina E i la clorofil•la que conté li confereixen propietats antioxidants, protegint l’organisme de l’acció dels radicals lliures i prevenint així l’envelliment prematur i reduint el risc de malalties degeneratives. Els fitosterols, són cicatritzants, reparadors i redueixen les inflamacions. Els esqualens, són els principals components de la superfície de la pell, són emol•lients i antioxidants. Per a estovar els taps de les orelles, en farem servir dues gotetes tèbies.
En ús intern regula els lípids corporals, ajudant a reduir el colesterol i els triglicèrids. És lleugerament laxant , adequat per a problemes digestius, sobretot d’estómac, doncs actua com a protector gàstric. Si en prenem 1-2 cullerades en dejú, amb suc de llimona, actua com a colagog; i si ho fem amb suc de taronja com a laxant.
És un oli molt ric i gras, per això resulta molt emol•lient. Nodreix la pel1l i en regula el sistema natural d’hidratació i calma les irritacions. És tolerat perfectament per les pells sensibles i rarament produeix al•lèrgies.
Protegeix els cabells tenyits, els nodreix, calma el cuir cabellut, reforça els cabells i les ungles trencadissos. Per a les ungles submergir-les en l’oli durant 5 minuts.
És molt recomanable per a bàlsams labials, psoriasi, èczemes secs, pells sensibles, de nadó, madures i/o molt seques, lubricants íntims (els olis vegetals no es poden utilitzar com a lubricants si es fan servir preservatius) …