Les nostres essències

A continuació us descrivim les essències florals que us ofereix El Jardí de les Bruixes. Només se serveixen sota comanda, ja que mai les portem a les fires per evitar que el transport i l’exposició a condicions ambientals variables pugui afectar el remei.

Com utilitzar les essències florals:

El Jardí de les Bruixes us ofereix dues presentacions de cada essència. Podeu adquirir la tintura de farmaciola, amb la que podreu preparar molts flascons per l’ús quotidià, o bé els flascons de 2ª dilució, llestos per a prendre.

Tintura de farmaciola, forma d’ús: Necessitarem un flascó de 25-30ml, de vidre fosc, el qual bullirem durant 5 minuts amb aigua amb sal per desinfectar i eliminar qualsevol residu químic, físic o energètic. Hi afegim el 60% d’aigua mineral (preferiblement de fonts naturals i pures) i el 40% d’alcohol (brandy, vodka, aiguardent). Hi ha qui prefereix utilitzar 100% d’aigua de mar, que també conservarà la preparació i evita l’ús d’alcohol.

Un cop ho tenim preparat, podem procedir a introduir-hi les essències desitjades. La dosificació és de 2 a 7 gotes de tintura de farmaciola per flascó de 30ml. Si només utilitzem una essència, en general posarem 7 gotes, si són dues o més , posarem de 2 a 4 gotes.

Mai utilitzarem més de 7 essències juntes. De fet els remeis simples (d’una a tres essències) sempre són preferibles.

I així és com obtindrem la 2ª dilució, que ja podrem prendre.

2ª dilució, forma d’ús: Abans de prendre-les, les carregarem donant uns copets al flascó, agitant i picant contra el palmell de la mà. En general se’n prenen 4 gotes de 3 a 6 vegades al dia. En casos molt aguts, les podem administrar cada 5 minuts fins que desapareixin els símptomes.

La manera de prendre-les és posar-se les gotes sota la llengua i deixar-les allí uns segons abans d’empassar. .

Recomanacions generals:

  • No tocarem mai el comptagotes amb la pell o la llengua.
  • El millor moment per prendre-les serà quan estem relaxats.
  • Cal mantenir les essències lluny d’aparells elèctrics i camps electromagnètics. Degut a que en la nostra societat aquests són difícils d’evitar, podem embolicar els flascons amb paper d’alumini per protegir les energies subtils de les flors.
  • Mantenir lluny de la llum i fonts de calor.
  • No fumar, beure begudes amb cafeïna, ni rentar-se les dents mitja hora abans i mitja hora després de prendre-les.
  • Les essències també es poden utilitzar en ús extern, afegint-les a cremes i gels, a l’aigua del bany, en cremadors d’essències (però no esperem cap aroma, doncs actuen a un altre nivell), o directament sobre la pell.

Si us en interessa alguna, poseu-vos en contacte amb nosaltres a jardibruixes@gmail.com .

Ametller (Prunus dulcis):

Flor del sistema Essències florals de Nova generació.

És la flor que ens ajuda a adaptar-nos als canvis en les diferents etapes de la vida. Per als immadurs i els que els costa acceptar els processos de desenvolupament, físics, mentals i emocionals. Sempre que trobem també falta d’energia.

Ajuda a superar els temors o bloquejos emocionals que tinguin a veure amb el desenvolupament i la maduresa. Aporta serenitat i coherència respecte l’etapa de la vida en què ens trobem.

Estimula la regeneració cel·lular.

Arç blanc (Crataegus monogyna):

Flor dels sistemes Nova generació i Mediterrani.

Alleuja la tensió i la pena extrema causada per la pèrdua d’un ésser estimat. Prevé que aquestes situacions puguin desembocar en trastorns físics.

Molt útil en malalties degeneratives per aprendre a acceptar (sense resignar-se), el seu desenvolupament.

Calèndula (Calendula officinalis):

Flor dels sistemes Califòrnia i Mediterrani

Per aquelles persones irritables, ofuscades, prepotents i negatives, i que pel fet de ser-ho tenen tendència a discutir o mostrar despreci envers els altres i utilitzar un llenguatge que fereix.

Aporta sensibilitat, calidesa, capacitat d’escoltar i reflexionar abans de parlar i actuar, millorant les relacions interpersonals i la relació amb un mateix.

Camamilla (Matricaria recutita):

Per aquelles persones, sovint molt actives, que tenen canvis d’humor imprevisibles i s’irriten amb facilitat. Incapaços d’alliberar i gestionar les tensions emocionals, les acumulen fins que exploten. Solen patir d’insomni.

Aporta serenitat i equilibri emocionals.

Dent de lleó (Taraxacum officinale)

Flor dels sistemes Califòrnia i Nova Generació.

Per l’esgotament per excés de tensió de qualsevol tipus i a qualsevol nivell, sigui física, mental, emocional… que es reflecteix sobretot a la musculatura. Quan hi ha falta d’atenció a les veritables necessitats. Aquesta essència ensenya a escoltar-se. És útil en massatges, i elimina els records traumàtics emmagatzemats als teixits.

Lliri (Iris germanica):

Flor del sistema d’essències florals de nova generació.

Desenvolupa i augmenta la inspiració i la creativitat. És la flor dels artistes. Pels que han perdut la imaginació o s’han quedat encallats en el procés creatiu.

Morró vermell (Anagallis arvensis):

Aquesta flor pertany als sistema d’essències florals d’Àfrica i Canàries.

És una flor que connecta i unifica. A nivell intern ens ajuda a prendre consciència de la unitat de tots els plans de la nostra existència, cos emoció, ment, esperit, per tal de viure la vida amb plenitud. Per aquest motiu ajuda a treballar amb els moviments d’energia, sigui dins, fora o de dins a fora i viceversa.

A nivell extern, ens ajudarà a adonar-nos dels beneficis de treballar en grup, col·laborar, obrir portes a la convivència amb altres…

Noguer, Walnut (Juglans regia):

Aquesta és una flor del sistema Bach.

És la flor per protegir-se de les influències externes en general i dels efectes del canvi en particular. Les persones tipus Walnut són aquelles que estan complint amb el seu propòsit a la vida, però que sota la influencia d’altres opinions, teories, creences o de circumstàncies externes en general, poden arribar a dubtar del camí que segueixen.

La flor contra els efectes del canvi, és útil en totes les transicions de la vida: el naixement, la dentició, l’inici de l’escola, la pubertat, el matrimoni, la maternitat, la menopausa, la vellesa i la mort pròxima. Ajuda a trencar el vincle amb el passat i allibera de lligams, de manera que la persona pugui continuar endavant amb confiança i sense patir innecessàriament.

Malva (Althaea officinalis):

Flor dels sistemes Nova generació i Mediterrani.

Per a les persones mal avingudes amb la societat. Per als tímids feréstecs.

Ajuda a acceptar els processos de transformació que es produeixen al llarg de la vida i enforteix l’autosuficiència. Desenvolupa la confiança i la cordialitat en els tímids.

Romaní (Rosmarinus officinalis):

Flor del sistemes Nova generació i Califòrnia.

Per a les persones amb problemes de memòria, absents. Amb poca integració entre cos, ànima i ment. Per als insegurs que viuen fora de la realitat.

Ajuda a centrar-se i actuar racionalment, a avançar amb els peus a terra.

Rosa Silvestre, Wild rose (Rosa canina):

Aquesta és una flor del sistema Bach.

Per a les persones  apàtiques, a les que res no els motiva; indiferents, amb falta de vitalitat. Ajuda a superar aquesta espècie de resignació enfront la vida, la manca de fe i d’esperança. És molt útil quan les altres essències no actuen i també quan s’acosta la mort, ja que ajuda a assimilar el procés transformador.

Trepó, Gordolobo, Mullein (Verbascum thapsus):

Flor dels sistemes Califòrnia i Nova Generació.

Per aquells que es torcen amb facilitat. Els costa decidir-se i tenen tendència a la deshonestedat i l’engany, tant amb si mateixos com amb els altres. Els manquen valors morals i ètics. Ajuda a prendre una actitud ferma d’autenticitat personal i un fort sentit de consciència interior, de veritat, d’honestedat i rectitud. Crea consciència col·lectiva.

Vinya, Vid, Vine (Vitis vinifera):

Flor del sistem de flors de Bach.

Per a líder tirà, el dèspota. Per a les persones arrogants, dominants, inflexibles, que pretenen imposar-se sobre tot i tothom, i que no toleren els errors dels altres.

Permet utilitzar les qualitats de líder constructivament en servei dels altres i ser pacient amb les seves debilitats.

Violeta (Viola odorata):

Flor del sistema d’essències florals de Califòrnia.

Per a les persones tímides que se senten soles. Per als que els espanta enfrontar-se als grups i senten que hi poden perdre la pròpia identitat. Quan també trobem una excessiva espiritualitat.

Dona seguretat i confiança. Ajuda a integrar-se en grups.

Preus:

Tintures de farmaciola: – Flascó de 15 ml 6€. – Flascó de 30ml 8€.

Flascó de 30ml de 2ª dilució: – D’1 a 3 flors 5€. – De 4 a 7 flors 6€.

Aigua del Montsant amb aiguardent del Priorat: Barreja llesta per a que pugueu preparar-vos les 2ones dilucions amb l’aigua màgica del Montsant. 125ml (permet elaborar 4-5 flascons) 5€.

Flascó topazi de 30ml amb comptagotes: 1,30€.