L’All

Las-propiedades-curativas-del-ajoMolta gent el rebutja per la seva olor, però és un dels aliment més medicinals que existeix, a part de ser molt ric en vitamines i minerals.

Per a tot tipus de problemes relacionats amb la sang: anticoagulant, redueix el colesterol LDL i les plaques ateroscleròtiques, fluïdifica la sang, és vasodilatador, és hipotensor i regula la glucèmia.

Per tant serà bo en el tractament de la flebitis, les varius, hipercolesterolèmia, arteriosclerosi, hipertensió arterial, patologies cardíaques, diabetis, anèmia…

L’alicina li confereix propietats antivíriques, antifúngiques antiparasitàries i antibiòtiques, augmenta les defenses (limfòcits i macròfags), prevé les úlceres d’estómac, i cura la bronquitis i altres malalties respiratòries. És anticancerígena, ja que neutralitza les nitrosamines que ingerim amb el menjar industrial, i resulten importants agents mutàgens.

Com que s’elimina a través de l’orina, femta, els pulmons i la pell, arriba a tot el cos, resultant molt útil per a tractar qualsevol infecció, es trobi on es trobi. El seu poder antibiòtic però, és selectiu, no elimina la flora simbiòtica, només els patògens. Per exemple, l’Helicobacter pylori.

És diürètic i depuratiu, doncs activa l’excreció de les substàncies de rebuig.

Com que és antivíric prevé i elimina les berrugues.

Elimina els paràsits intestinals (sobretot àscaris i oxiürs).

Resulta tonificant, doncs estimula el metabolisme, i és un poderós antiinflamatori.

Ajuda a deixar de fumar.

Cal consumir-lo cru o en tintura per no destruir l’alicina. Tot i que cuit encara conservarà la capacitat anticoagulant i anticolesterolèmica.

Té una toxicitat molt baixa, i només està desaconsellat en cas d’hemorràgies o dèficits de coagulació, junt amb antiretrovirals (en disminueix els nivells plasmàtics, consultar amb el metge), i en cas de prendre anticoagulants.

Es considera abús consumir més de 4 grans d’alls al dia, cosa que pot produir irritació.

 

Per evitar la mala olor:

Utilitzeu alls frescos, preneu també julivert o menta (la clorofil·la en neutralitza l’olor), mastegueu sàlvia o cardamom, talleu-lo en 2 o 3 trossos i empasseu-vos-els com pastilles.