La cura de raïm

vinyaÉs una de les dietes depuratives més destacades, molt indicada en la prevenció i tractament de moltes malalties metabòliques o degeneratives en les que la depuració de l’organisme resultarà molt eficaç (HTA, colesterol, retenció de líquids, gota, artritis, pedres al ronyó i la vesícula, càncer, etc…).
També és una de les dietes més utilitzades i eficients per aprimar-se, encara que s’ha de realitzar adequadament, doncs el raïm és molt ric en sucres i pot produir l’efecte contrari.
Les persones amb alguna malaltia important, han de consultar un especialista abans de seguir qualsevol dieta. Resulta especialment contraindicada en diabètics. Les persones que pateixin gastritis, acidesa o restrenyiment, només n’haurien de prendre el suc.
En cas d’utilitzar aquesta dieta per a perdre pes, convindrà triar les varietats de raïm menys dolces.
Aquesta dieta te moltes variants, però des del punt de vista naturopàtic, una de les més coherents amb la finalitat que es busca és la següent:
1er dia: prendre un sopar lleuger (sopa juliana, verdura bullida…).
2on, 3er, 4art dia: consumir només raïm i aigua en abundància. El 3er dia es pot substituir la dieta de raïm per dejú total.
5è dia: esmorzar només raïm. Al cap de dues hores, podem menjar ja alguna cosa una mica més consistent (galetes d’arròs o blat de moro, plàtan, llet vegetal amb cereals…). Durant la resta del dia moderarem la ingesta de menjar i aquest serà el més saludable possible, evitant les grasses saturades, fregits, proteïna animal, sucre… Sempre que se surt d’un dejú o semi-dejú cal fer-ho de manera progressiva.
Aquesta cura es pot realitzar cada mes o cada tres setmanes.
Convé recordar, que les dietes miracle no existeixen. Si volem perdre pes caldrà prendre altres mesures (exercici físic, alimentació saludable, dormir les suficients hores…), i utilitzar aquesta dieta simplement com a complement per ajudar a desintoxicar l’organisme.