Bàlsam fred i calent

bàlsam de tigre mediterraniEl bàlsam fred i calent és un ungüent semblant al bàlsam de tigre, però amb més ingredients locals com l’oli d’oliva, el pericó, el pebrot picant, fonoll, alfàbrega i farigola.

Té múltiples usos, doncs és rubefaent, dilatant els vasos sanguinis i produint un efecte calorífic que fa que s’afluixin els músculs i tendons, alleujant el dolor. La càmfora és antiinflamatòria, el mentol i el clau, analgèsics. El pericó, circulatori, i el pebrot, calorífic.  Tot això el fa molt adequat per alleujar dolors musculars i articulars, i aplicat a la zona dels ovaris i úter, pel dolor menstrual.


 

També és molt eficaç per alleujar el mal de cap, sobretot d’origen vascular o tensional. Per a això l’aplicarem a les temples fent un massatge circular, i si l’origen del mal de cap es troba a les cervicals, també en aquesta zona.

Conté varis ingredients calorífics i expectorants, per això es post aplicar al pit i/o a l’esquena en cas de congestió respiratòria. Per això s’utilitza de manera similar al vicks vaporub.

Per últim alleuja les picades.

No aplicar en menors de 2 anys, embaràs, ferides o cremades, zones de varius i en ús intern. Vigilar amb els ulls.