Oximels i altres remeis fermentats

Els oximels són un dels remeis més característics de la Medicina tradicional mediterrània. Són un remei elaborat amb una base de mel i vinagre.

Hi ha mil maneres d’elaborar-los, i d’això parlarem a aquest taller. Però una de les que més m’agrada és la de preparar-los com un remei fermentat.

No és difícil, perquè tant la mel com el vinagre són substàncies vives, riques en microorganisme fermentadors. Això li dona un plus, serà un remei probiòtic.

En aquest taller parlarem també de melats i acetats, remeis amb base de mel i vinagre respectivament, d’hidromels de plantes i molt més.
I en l’edició duta a terme en col·laboració amb l’Eva de Xeixa, tindrem dinar silvestre i fermentat que aprofitarem per parlar d’aquests aliments, com utilitzar-los, elaborar-los i quines virtuts ens aporten.

Durada: tot el dia.

Busca les dates programades a l’agenda, i si no en trobes cap però tens un grup de més de 6 persones interessat en fer-lo, escriu-me a info@jardidlesbruixes.cat i busquem un dia convenient per fer-lo.