Escola

Aquesta és l’aula virtual del curs de Medicina herbària Tradicional del Mediterrani.  Des d’aquest espai virtual compartirem, treballarem conjuntament, ens trobarem…  De moment consta de tres seccions:

  • El fòrum, on podràs compartir dubtes, suggeriments, idees, troballes… Fes-ho sempre amb respecte i no obris temes si el què vols publicar encaixa amb algun dels que ja hi ha oberts. Si tothom va obrint-ne de nous sense ordre ni concert, el fòrum serà un caos i no hi trobarem res.
    Quan finalitzi l’any, se’t donarà de baixa de fòrum. Però no pateixis, quan finalitzi el curs, se t’oferirà l’oportunitat d’afegir-te al fòrum d’ex-alumnes, on podràs seguir en contacte amb les teves companyes de curs i a més podràs conèixer i compartir amb les alumnes d’altres edicions.T’hi pots subscriure (a dalt a la dreta), i així rebre notificacions quan es publiquin nous temes o respostes.
  • El Núvol, que serà la biblioteca del curs, on trobaràs les gravacions de les classes, enllaços d’interès, recursos auxiliars i extres…
  • La Clariana, el lloc de reunió on ens trobarem per a fer les tutories i veure’ns les cares.

A més a més, podeu sol·licitar accés al grup de facebook per estudiants de Medicina tradicional del Mediterrani. Per fer-ho, a part d’enviar una sol·licitud a través de facebook, caldrà que envieu un correu comunicant-nos la vostra sol·licitud, juntament amb el nom d’usuari que utilitzeu a facebook perquè puguem comprovar que la sol·licitud que rebrem es correspon amb un/a alumne/a o ex-alumne/a. Degut a què hi ha molt poca gent a Catalunya i fins i tot a Espanya, aquest grup de moment serà exclusiu per a les estudiants del Jardí de les Bruixes o persones amb referències, i intentarem evitar així que es converteixi en un grup més, d’entre tants que hi ha, sobre fitoteràpia comú.

 

Funcionament del curs:

Classes: Cada 15 dies, en les dates marcades al programa (que podeu trobar aquí), pujarem al núvol els vídeos de les classes. Cal que et miris els vídeos i t’estudiïs els apunts, abans de la tutoria. Podràs fer preguntes sobre els temes que toquin a través de correu electrònic, o guardar-te els dubtes per a les tutories. Com ho prefereixis. No es respondran dubtes per telefon excepte que s’hagi acordat una hora per fer-ho, amb la tutora.

Tutories: Les tutories estan pensades perquè tinguis un acompanyament una mica més proper. Durant les tutories podràs aclarir els conceptes que no t’hagin quedat clars ni amb les classes ni amb els apunts.

Es faran a través d’una aplicació anomenada Zoom. És l’aplicació més utilitzada per les formacions a distància per la seva eficiència i facilitat d’ús. T’hem adjuntat uns tutorials més avall per si tens problemes per fer-la anar.

Podràs accedir a la sala virtual on es faran les tutories a través dels enllaços que trobaràs a la secció “La clariana”, o bé a través dels que t’enviarem al correu electrònic el dia abans.

Si tens problemes per connectar-te a internet, sembla ser que hi podràs accedir a través de la línia de telèfon (pensa que la facturació per aquest servei dependrà de la tarificació que t’ofereixi el teu proveïdor de serveis telefònics). De moment però no et podem donar més informació al respecte ja que encara no hem utilitzat mai aquesta opció. Estem investigant.

Cada sessió tindrà dues tutories, però només n’has de fer una. N’hi ha dues perquè totes pugueu triar l’horari que més us convingui. Un o dos dies abans de la primera (la del cap de setmana), hauràs de comunicar en quin dels dos horaris “assistiràs”.

Sembla ser que podrem gravar també les tutories. Si és així, els enllaços estaran penjats també a La clariana, fins a la propera tutoria.

Classes presencials: Les classes presencials són molt importants. En elles treballarem coses que no es poden aprendre a distància, farem les pràctiques, tocarem i ensumarem les plantes en el seu propi habitat, etc. Intenta no perdre-te-les. Hem intentat agrupar-les per caps de setmana per estalviar-te desplaçaments.

Es donarà algun tipus de certificat?

Degut a què a Espanya no existeix una regulació adequada, pràcticament cap de les formacions en teràpies naturals  que s’hi imparteixen poden oferir certificacions homologades.

És per això que, tot i que et donarem un certificat si valorem que has aprofitat els continguts del curs, igual que passa amb la resta de formacions, la seva validesa oficial és nul·la. El més oficial que et podem proporcionar és una factura.

Hi haurà examen final?

Si vols el certificat caldrà que presentis un treball de final de curs. Aquest treball consistirà en fer un estudi a fons d’una planta, analitzant tot allò que sigui important des de la visió de la Medicina Tradicional del Mediterrani, i explicant 3 maneres d’utilitzar-la en casos hipotètics;  o bé en triar un cas real i explicar detalladament com es procediria per assolir la curació actuant segons els preceptes de la Medicina Tradicional del Mediterrani. L’objectiu d’aquest treball serà, sobretot, l’autoavaluació, ja que et permetrà valorar si has assolit els continguts del curs i ets capaç de portar-los a la pràctica. Un cop finalitzat el curs, tindràs 3 mesos per presentar-lo. Sobre la nota d’aquest treball i de la teva dedicació durant el curs, es valorarà la qualificació que constarà al certificat.

Consells, tutorials d’ús, trucs i solució de problemes:

Cada alumna tindrà accés autoritzat a les eines del curs només a través d’un sol compte de coreu electrònic. Així que hauries de triar quin dels comptes que tens et permetrà utilitzar-les totes. En general el millor (ja que utilitzem eines de google) és que utilitzis un gmail, és la millor manera d’evitar problemes de compatibilitat.  Una bona opció és tenir un correu electrònic només per al curs, d’aquesta manera et serà més fàcil trobar totes les nostres comunicacions, recuperar contrasenyes i accessos, etc.

Com entro a l’àrea privada?

Per entrar a la zona privada, la manera més senzilla és fer-ho a través del requadre que trobareu a sota del logo de La Xia (a baix a la dreta), on hi diu: Identifica’t. Clica a sobre l’enllaç de: contrasenya perduda. A continuació hauràs d’introduir l’adreça de correu electrònic (la que ens vas donar en fer la inscripció), i se t’enviarà un correu amb el teu nom d’usuari i contrasenya.

Podràs canviar totes les dades (nom, correu, contrasenya…), accedint al teu perfil. Hi accediràs des de la zona d’identificació un cop hagis entrat a l’àrea privada.

No puc accedir al núvol

El núvol està allotjat a google Drive, bàsicament perquè és el que més gent sap fer servir i per tant hem considerat que possiblement també serà el més senzill per tu. El problema que té és que si no utilitzes un compte de google per entrar, et posarà traves vàries. Considera fer-te un correu gmail només pel curs, que pots esborrar quan l’acabis.

En principi totes començareu el curs amb l’autorització d’accés al núvol. Si no és el teu cas, posa’t en contacte amb nosaltres perquè això és que alguna cosa durant l’autorització o l’accés no s’ha fet bé i li haurem de buscar solució.

No rebo els correus del curs

Revisa que tots aquests correus no vagin a parar a Spam. Si hi van:

Com em connecto a les tutories online?